Dakbedekking

Hoogervorst Dakwerk verzorgt specialistische dakbedekkingen in Leiden en omgeving. De jaren ervaring als dakdekker zorgen ervoor dat een ruim aanbod aan verschillende dakbedekkingen mogelijk zijn. Of het nu gaat om een plat of hellend dak, een kunststof of groendak, Hoogervorst Dakwerk creëert een dak volledig naar uw wens.

Overzicht dakbedekking

Dakbedekking beschermt uw huis tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Ook kan het uw energierekening aanzienlijk doen dalen door de juiste dakisolatie toe te passen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende soorten dakbedekking waarin Hoogervorst Dakwerk gespecialiseerd in is.

Keramische dakbedekking

Overzicht dakbedekking

Dakbedekking plat dak

Er bestaat niet één soort dakbedekking die als beste keuze toegepast kan worden op alle daken in Nederland. De keuze voor het soort dakbedekking hangt sterk af van verschillende factoren, zoals de gewenste levensduur van de dakbedekking of het soort dak. Voor een plat dak bestaan tevens andere mogelijkheden dan voor een hellend of schuin dak. Hier vindt u een overzicht van de beste dakbedekking mogelijkheden voor een plat dak.
Onder een plat dak verstaan dakdekkers alle daken die bestaan uit één horizontaal vlak. Veel mensen kiezen voor een plat dak omdat het er netjes en modern uitziet. De belangrijkste voordelen van een plat dak ten opzichte van een hellend dak zijn dat het platte dak niet gevoelig is voor wind, het eenvoudig te plaatsen is en er eenvoudig zonnepanelen of planten geplaatst kunnen worden.

Bitumen/leren dakbedekking plat dak

Een van de meest populaire manieren om een plat dak te voorzien van dakbedekking is met bitumen, ook wel dakleer genoemd. Vooral voor kleinere platte daken, zoals schuren, dakkapellen of aanbouwen wordt vaak bitumen gebruikt. Lees meer informatie over bitumen dakbedekking.

dakbedekking plat dak

Groen/ecologisch dakbedekking plat dak

Een groen of ecologisch dak past helemaal in de trend van verduurzaming. Naast het feit dat de planten aanwezig op het dak CO2 omzetten in zuurstof en daarbij hun steentje bijdragen in de strijd tegen de opwarming van de aarde, beschermen de planten het dak ook tegen temperatuurschommelingen en verschillende weersomstandigheden. Niet ieder plat dak is geschikt voor een groendak, de fundering van het dak moet uiteraard stevig genoeg zijn om het extra gewicht te houden. Lees meer over groendak als dakbedekking.

Plat dak isoleren

Door middel van het isoleren van een plat dak kan de energierekening flink dalen. Daarnaast is dakisolatie altijd een goede investering voor een huis. Lees hier meer over het isoleren van een plat dak.

Dakbedekking hellend dak

In Nederland zijn hellende daken verreweg het meest populair. Ze passen bij het bekende Nederlandse straatbeeld en zijn goed aangepast op ons klimaat. Zo beschermt een hellend dak goed tegen wind en kan de regen eenvoudig wegstromen, zodat het risico op lekkages aanzienlijk kleiner wordt.
De ideale dakbedekking voor een hellend/schuin dak is anders dan voor een plat dak. Lees hier meer over de verschillende soorten dakbedekking die Hoogervorst Dakwerk implementeert op huizen in Leiden en omgeving.

Keramische dakbedekking hellend dak

De meest toegepaste variant van dakbedekking voor hellende daken in Nederland is een keramisch dak. De iconische rode daken hebben we te danken aan de keramische dakpannen. Tegenwoordig bestaat de keuze voor dakpannen uit meer dan alleen kleien dakpannen. Zo kan er ook gekozen worden voor de leien of betonnen variant.

dakpannen

Leiden dakbedekking hellend dak

Net als keramische dakbedekking wordt leien dakbedekking ook al eeuwen gebruikt. Deze vorm van dakbedekking is goed bestand tegen storm en temperatuurverschillen. De levensduur van leien ligt wat lager dan andere varianten. Een leien dak kan daarentegen wel op meer manieren geplaatst worden dan bijvoorbeeld een keramisch dak.

Zinken dakbedekking hellend dak

Zinken dakbedekking wordt alleen gedaan door gespecialiseerde dakdekkers. Deze vorm van dakbedekking maakt zijn opmars in Nederland. Vooral voor moderne woningen biedt zink een uitkomst. Het metaal kan met een groot aantal verschillende bouwstijlen gecombineerd worden. Daarnaast is een zinken dak volledig recyclebaar.

Hellend dak isoleren

Het isoleren van een schuin of hellend dak biedt vele voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat 30% van de warmte in een huis verdwijnt via een schuin dak? Hoogervorst Dakwerk isoleert hellende daken zowel van binnen- als van buitenuit. Lees hier meer over een hellend dak isoleren.

Gecombineerde expertises

AJF Hoogervorst bestaat uit twee neven die beide hun eigen specialisatie inbrengen: dakwerk en onderhoud, verbouwing en renovatie.

Jarenlange ervaring

De kneepjes van het vak leer je niet in een paar maanden. De dienstverlening van AJF Hoogervorst is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Specialisaties

Gespecialiseerd dakwerk voor monumentale panden, keramische pannendaken en lood- en zinkwerk.

Snelle service

Niet weken wachten op een offerte om vervolgens over een halfjaar ingepland te worden. Wij geloven in snelle service.

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!