Dakisolatie

Warme lucht stijgt op. Via een slecht geïsoleerd dak kan daarom veel warmte ontsnappen. Dit is zonde, want het betekent dat u voor niets stookt. Het investeren in dakisolatie kan u dus op de lange termijn een grote besparing opleveren. Op deze pagina leest u meer over dakisolatie door Hoogervorst Dakwerk.

Waarom dakisolatie?

Simpel gezegd zorgt dakisolatie ervoor dat warmte beter in uw huis blijft. Hierdoor hoeft u minder te stoken en bespaart u dus op uw energierekening. Slecht geïsoleerde daken raken tot wel 25% van alle gestookte warmte kwijt. Een investering in dakisolatie is dus een duurzame investering. Ook fijn om te weten is dat u in aanmerking kunt komen voor een subsidie voor dakisolatie. Meer over subsidies voor dakisolatie vindt u op Rijksoverheid.nl.Het is niet verplicht om uw dak te isoleren, maar het scheelt u op de lange termijn veel qua energiekosten.

Afhankelijk van het dak kan een keuze gemaakt worden voor het type dakisolatie. Zo kan er gekozen worden om het dak buitenlangs te isoleren of dit juist van binnen te doen. Als de zolder niet veel gebruikt wordt kan er ook gekozen worden om de vloer hier te isoleren, waardoor de zolder niet verwarmt hoeft te worden. De beste dakisolatie is compleet afhankelijk van uw situatie. Hoogervorst Dakwerk vertelt u graag meer over de verschillende mogelijkheden en welke het beste bij uw dak passen. Neem gelijk contact op voor meer informatie of lees hieronder verder.

Keramische dakbedekking

Dakisolatie hellend/schuin dak

Dakdekkers onderscheiden twee soorten daken: hellende/schuine daken en platte daken. In Nederland komen hellende daken het meest voor. Er zijn drie methodes beschikbaar om een hellend dak te isoleren.

  1. Dakisolatie langs binnen gebeurt, zoals de naam suggereert, van binnenuit. Een groot voordeel hiervan is dat de dakbedekkingintact blijft. Dit kost minder werk en dat ziet u dus ook terug in de offerte. Vaak worden gipsplaten gebruikt om de binnenkant van een dak te isoleren, maar andere isolerende materialen worden ook gebruikt.
  2. Dakisolatie langs buiten is handig wanneer de dakdekker moeilijker bij de binnenkant van het dak kan. Bij deze methode wordt een isolatie gedeelte geplaatst op de dakconstructie zelf. Als er al dakpannen of andere dakbedekking op het dak ligt moet deze dus eerst verwijderd worden. Het is aan te raden om een dak te isoleren wanneer de dakbedekking toch al vernieuwd moet worden.
  3. Isoleren van zoldervloer gebeurt vooral wanneer de zolder niet bewoond is, omdat het in dit geval geen zin heeft om de zolder ook te verwarmen. Het is echter wel belangrijk dat de zoldervloer nog niet gelegd is, het is redelijk veel werk om zoldervloerisolatie te plaatsen als er al een bestaande vloer ligt.

Dakisolatie plat dak

Ook een plak dak kan geïsoleerd worden. Net als bij hellende daken zijn er voor platte daken ook meerdere mogelijkheden. Een inventieve manier van het isoleren van een plat dak is door een groendak aan te leggen. Hierbij wordt vegetatie gebruikt om op een natuurlijke manier een plat dak te isoleren. Hieronder staan drie andere methodes die gecombineerd kunnen worden met een groen dak om een plat dak zo efficiënt mogelijk te isoleren.

  1. Isolatie langs buiten is vaak de meest voor de hand liggende methode. Hierbij wordt een plat dak vanuit buiten geïsoleerd, waardoor het temperatuurverschil kleiner is en daardoor de kans op scheuren ook verkleint. Het dak wat op deze manier geplaatst wordt, wordt ook wel een warm dak genoemd.
  2. Isolatie langs binnen wordt vaak alleen gedaan wanneer isolatie langs buiten niet mogelijk is. Deze isolatie bevindt zich tussen de balken van de dakconstructie. Het dak dat bij deze methode geplaatst wordt, wordt ook wel een koud dak genoemd.
  3. Een omgekeerd dak wordt op de bestaande dakbedekking geplaatst. Vaak gebeurt dit voor daken die als dakterras gebruikt worden, zodat de kans op scheuren het kleinst is. Om de dakbedekking te beschermen en het dak extra te isoleren wordt er vaak grind, rubberen tegels of hout op het dak gelegd.

Kosten van dakisolatie

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Een van de meest doorslaggevende is het type dak en dakisolatie dat gekozen wordt. Daarnaast komt uiteraard het aantal vierkante meters kijken, net als de moeilijkheidsgraad van het dak. Voor een nauwkeurige indruk van de kosten van dakisolatie voor uw dak vraagt u hier een gratis offerte aan.

De werkwijze van AJF Hoogervorst dakwerken

De dakdekker service die AJF Hoogervorst Vastgoed biedt, is gericht op snelheid en klanttevredenheid. Wij begrijpen dat u een lekkage zo snel mogelijk verholpen wilt hebben en een nieuw dak voor decennia mee wilt laten gaan.

AJF Hoogervorst Vastgoed staat daarom garant voor kwalitatieve dakrenovaties, dakbedekking en andere dakwerken. Onze collega’s beschikken over de nodige ervaring met de diverse aspecten van het dakwerken vak. Wij kunnen u niet alleen adviseren over de meest duurzame en kostenefficiënte wijze van dakbedekking, ook voor advies voor eventuele subsidie van uw gemeente bent u bij ons aan het juiste adres.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor dakwerken

AJF Hoogervorst Vastgoed is werkzaam in de regio Leiden, Oegstgeest, Wassenaar, Voorschoten, Lisse, Hillegom, Noordwijk en Zoeterwoude. Wij denken graag met u mee om tot de juiste oplossing voor dakwerken te komen.

Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend een offerte aan. Direct meer informatie? Bel of WhatsApp ons dan via onderstaande contactinformatie.

Gecombineerde expertises

AJF Hoogervorst bestaat uit twee neven die beide hun eigen specialisatie inbrengen: dakwerk en onderhoud, verbouwing en renovatie.

Jarenlange ervaring

De kneepjes van het vak leer je niet in een paar maanden. De dienstverlening van AJF Hoogervorst is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Specialisaties

Gespecialiseerd dakwerk voor monumentale panden, keramische pannendaken en lood- en zinkwerk.

Snelle service

Niet weken wachten op een offerte om vervolgens over een halfjaar ingepland te worden. Wij geloven in snelle service.

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!