Vervangen houtwerk

Voorkomen is beter dan genezen. AJF Hoogervorst helpt vastgoed eigenaren bij het onderhouden van houtwerk. Maar, als het te laat is voor een reparatie, is vervanging van het houtwerk de enige oplossing. Op deze pagina vindt u meer informatie over het laten vervangen van houtwerk. Meer weten? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvende offerte.

Specialisaties

Gespecialiseerd dakwerk voor monumentale panden, keramische pannendaken en lood- en zinkwerk.

Snelle service

Niet weken wachten op een offerte om vervolgens over een halfjaar ingepland te worden. Wij geloven in snelle service.

Diverse expertises

AJF Hoogervorst bestaat uit twee neven die beide hun eigen specialisatie inbrengen: dakwerk en onderhoud, verbouwing en renovatie.

Jarenlange ervaring

De kneepjes van het vak leer je niet in een paar maanden. De dienstverlening van AJF Hoogervorst is gebaseerd op jarenlange ervaring.

huis verbouwen en renoveren
huis verbouwen en renoveren
huis verbouwen en renoveren

Het ontstaan van houtrot

Als gevolg van uitgesteld of niet verricht onderhoudswerk kan houtrot ontstaan. Het Nederlandse weer in combinatie met slecht schilderwerk kan voor schimmels zorgen, welke zorgen voor rotting van houtwerk. Veel voorkomende plekken waar houtrot toe kan slaan zijn bijvoorbeeld kozijnen, houten geveldelen, deuren en glaslatten. 

Houtwerk repareren of vervangen?

Voordat we aan de slag gaan, inspecteren we het houtwerk in kwestie. Met een beetje geluk voldoet schilderwerk en kan het houtwerk weer jaren verder. Dit scheelt arbeid en materiaal, wat voor u uiteraard voordeliger is. 

Aan de hand van de inspectie wordt in overleg beslissing gemaakt. AJF Hoogervorst legt de verschillende mogelijkheden voor reparatie of vervanging van het houtwerk voor. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het rotte hout of te vervangen door nieuw hout, of te vervangen door kunststof. Het kunststof alternatief vergt uiteraard minder onderhoud.

Naast het duurzame herstel van het houtwerk is het mogelijk om afspraken te maken over preventieve maatregelen. Regelmatig onderhoud voorkomt dat het nieuwe hout opnieuw begint te rotten.

Aan de hand van dit gesprek ontvangt u een vrijblijvende offerte. Direct inzicht in de kosten voor uw reparatie of vervanging van houtwerk? Vraag dan een offerte aan

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!