Pannendaken

Op deze pagina vindt u meer informatie over dakbedekking voor pannendaken, monumentale daken en lood- en zinkwerk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw dak? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvende offerte.

Specialisaties

Gespecialiseerd dakwerk voor monumentale panden, keramische pannendaken en lood- en zinkwerk.

Snelle service

Niet weken wachten op een offerte om vervolgens over een halfjaar ingepland te worden. Wij geloven in snelle service.

Diverse expertises

AJF Hoogervorst bestaat uit twee neven die beide hun eigen specialisatie inbrengen: dakwerk en onderhoud, verbouwing en renovatie.

Jarenlange ervaring

De kneepjes van het vak leer je niet in een paar maanden. De dienstverlening van AJF Hoogervorst is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Duurzaam & ambachtelijk

Keramische dakpannen zijn een geliefde manier om daken te beschermen tegen het Nederlandse klimaat. Niet alleen zijn dakpannen zeer goed bestendig tegen weer en wind, ook kunnen ze goed tegen temperatuurschommelingen. Vanwege deze duurzame kenmerken zijn de pannendaken niet meer weg te denken uit ons land.

Dakpannen vervangen of nieuw pannendak

AJF Hoogervorst helpt u bij het maken van de juiste keuzes omtrent uw pannendak. Wij kijken hierbij naar de meest efficiënte oplossing. Zo is het vaak mogelijk om verschoven dakpannen terug te leggen of gebroken dakpannen te vervangen. Hierdoor hoeft niet het volledig pannendak vervangen te worden. 

Het leggen van een pannendak heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere dakbedekkingen. Zo is een pannendak goedkoper dan een groep- of rietendak en gaat het vaak langer mee. 

Duurzame keuze

Dakpannen hebben een lange levensduur, tot wel 100 jaar. Ook is deze dakbedekking goed bestendig tegen externe factoren.

Eenvoudig & veilig

Dakpannen zijn relatief eenvoudig te plaatsen. Daarnaast is een pannendak brandveiliger dan bijvoorbeeld een rietendak.

Toekomstbestendig

Losse dakpannen kunnen eenvoudig vervangen worden. Hierdoor is stormschade of een gebroken pan geen probleem.

Klassieke uitstraling

Er gaat niets boven een nieuw gelegd pannendak. Voor veel mensen is de look van dakpannen een doorslaggevende factor.

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!

De kosten van een pannendak

Centraal in de beslissing voor de juiste dakbedekking staat natuurlijk de kosten die de dakbedekking met zich meebrengt. Deze kosten zijn te verdelen in de aanschafsprijs en de arbeidskosten die nodig zijn om het dak te leggen. De prijs van een pannendak is daarom ook afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan het oppervlakte van het dak, de moeilijkheid waarmee de pannen gelegd worden en andere factoren.

In vergelijking tot andere dakbedekking zoals een rietendak of een groendak, is een pannendak voordeliger. Daarnaast heeft een pannendak een langere levensduur. 

Plaatsen van pannendaken

Het plaatsen van dakpakken verloopt in verschillende  stappen. Voordat het pannendak geplaatst kan worden, moeten eventueel de oude dakbedekking verwijderd worden.

Als het dak leeg is, kan het onderdak geplaatst worden. Dit dak zorgt voor thermische isolatie en waterdichtheid van het dak.

Vervolgens worden de houten pannenlatten geplaatst. Deze worden verticaal en horizontaal op het dakoppervlakte geplaatst. Uiteindelijk worden hier de dakpannen op geplaatst. 

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!