Bitumen/dakleer

Bitumen dakbedekking wordt ook wel teer genoemd. Dakdekkers noemen bitumen vaak dakleer of roofing. Zeker de laatste jaren is bitumen dakbedekking heel erg populair geweest, nog steeds wordt er veel voor deze vorm van dakbedekking gekozen. Het materiaal is de afgelopen jaren interessanter geworden, zo is de kwaliteit flink vooruit gegaan en zijn de kosten juist gedaald. Op deze pagina leest u meer over bitumen dakbedekking.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking komt vrijwel alleen op platte daken voor. Dit komt omdat de rollen bitumen eenvoudig uitgerold en bevestigd kunnen worden. Als u bitumen dakbedekking wil op een hellend dak, kan AJF Hoogervorst hier ook voor zorgen. Voor deze opdrachten gebruiken we bitumenleien. Deze zijn gemakkelijker te bevestigen op een hellend of schuin dak.

Hoe wordt bitumen dakbedekking geplaatst?

De eerste stap in het leggen van bitumen dakbedekking is het klaarmaken van het dak. Wanneer het dak gereed en schoongemaakt is kunnen de rollen bitumen uitgerold worden. De stukken dakleer die overblijven worden door de dakdekker weggesneden, zodat het dak netjes op maat gemaakt wordt. De rollen bitumen worden, wanneer ze uitgerold op het dak liggen, vast gesmolten op het dak. Dit gebeurd door middel van een brander.

dakbedekking plat dak

Voordelen van bitumen dakbedekking

Een weloverwogen keuze betreft dakbedekking kan alleen gemaakt worden als alle voor- en nadelen bekend zijn. Daarom vatten wij hieronder de voordelen van bitumen dakbedekking samen:

  • Bitumen dakbedekking kost per vierkante meter minder dan andere dakbedekkingen, zoals EPDM.
  • Bitumen wordt tegenwoordig van gerecycled materiaal gemaakt.
  • De dakbedekking is relatief eenvoudig te leggen, ook te verwijderen.
  • Bitumen dakbedekking is ijzersterk en goed bestand tegen vocht.

Nadelen van bitumen dakbedekking

Uiteraard heeft ieder voordeel ook z’n nadeel. Zo ook bitumen dakbedekking. Hieronder staan de belangrijkste nadelen van bitumen dakbedekking weergegeven:

  • Vergeleken met andere dakbedekkingen heeft bitumen een relatief korte levensduur (25-30 jaar).
  • Omdat bitumen dakbedekking uit meerdere rollen bestaat en dus veel naden met zich meebrengt, wordt de kans op lekkage vergroot.
  • Bitumen dakbedekking heeft jaarlijks onderhoud en inspectie nodig. Als dit niet gebeurt kan de drainage van het regenwater verstoord worden.

Kosten van bitumen dakbedekking

De kosten voor het plaatsen van bitumen dakbedekking zijn van te voren moeilijk te bepalen. Zo bepalen onder andere het soort bitumen en de moeilijkheidsgraad van het dak de prijs. Ook de staat van het huidige dak moet worden meegenomen in een prijsofferte. Als er veel veranderd moet worden aan het dak voordat bitumen dakbedekking geplaatst kan worden kost dit uiteraard ook arbeidsuren. Voor een gratis offerte voor bitumen dakbedekking kunt u vrijblijvend contact opnemen met AJF Hoogervorst.

Gecombineerde expertises

AJF Hoogervorst bestaat uit twee neven die beide hun eigen specialisatie inbrengen: dakwerk en onderhoud, verbouwing en renovatie.

Jarenlange ervaring

De kneepjes van het vak leer je niet in een paar maanden. De dienstverlening van AJF Hoogervorst is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Specialisaties

Gespecialiseerd dakwerk voor monumentale panden, keramische pannendaken en lood- en zinkwerk.

Snelle service

Niet weken wachten op een offerte om vervolgens over een halfjaar ingepland te worden. Wij geloven in snelle service.

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!