Dakdekkersbedrijf voor pannendaken en platte daken in Oegstgeest

Hoogervorst Dakwerk verzorgt specialistische dakbedekkingen in Leiden en omgeving. De jaren ervaring als dakdekker zorgen ervoor dat een ruim aanbod aan verschillende dakbedekkingen mogelijk zijn. Of het nu gaat om een plat of hellend dak, een kunststof of groendak, Hoogervorst Dakwerk creëert een dak volledig naar uw wens.

Hoogervorst Dakwerk is uw partner voor dakwerk, dakrenovaties, lekkages, pannendaken en monumentale daken in de omgeving Oegstgeest. Van kantoorpanen tot rijtjeshuizen en alles daartussen in, bij Hoogervorst Dakwerk bent u aan het juiste adres.

Op deze pagina leest u meer informatie over de werkzaamheden van dakdekkersbedrijf Hoogervorst Dakwerk in Oegstgeest. Meer weten over ons? Bezoek de ‘over ons’ pagina of bekijk onze dakwerken en dakbedekking. Klik hier om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen

Dakdekkersbedrijf uit regio Oegstgeest

Inmiddels heeft dakdekkersbedrijf Hoogervorst Dakwerk 20 jaar ervaring als dakdekker in de omgeving van Oegstgeest. Vanuit Leiden leerde Martin Hoogervorst via een zomerbaan het vak kennen. Wat begon als een zomerbaan is inmiddels uitgegroeid tot een passie voor daken.

Deze ervaring en passie ziet u terug in het eindresultaat. Ik ben inmiddels alle soorten problemen al een keer tegengekomen en heb deze kunnen oplossen. Niet alleen heeft de ervaring op de daken in en rondom Oegstgeest mij een allround dakdekker gemaakt. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik mij kon specialiseren. 

Zo kwam ik erachter dat ik het werken met pannendaken (dakpannen), monumentale panden en specifieke elementen zoals nokvorsten en lood en zinkwerk het leukste vond. Maar, ook voor daklekkage kunt u Hoogervorst Dakwerken gerust bellen. Omdat ik in de omgeving van Oegstgeest woon, kan ik altijd snel ter plaatse zijn.

Dakdekkersbedrijf voor dakpannen in Oegstgeest

Oegstgeest staat vol met klassieke Nederlandse huizen, mét een keramisch pannendak. De typische oranje of blauwe kleur typeert menige straat. Het grote voordeel van dakpannen, is dat het een duurzame dakbedekking is. Keramische dakpannen hebben namelijk een zeer lange levensduur. Ook zijn dakpannen relatief goedkoper dan andere vormen van dakbedekking.

Hoogervorst Dakwerk plaats én repareert pannendaken in Oegstgeest. Voordat wij aan de slag gaan, vindt er eerst een dakinspectie plaats. Tijdens deze inspectie checken wij de stand van de dakpannen. Aan de hand van foto’s stellen wij u op de hoogte van de staat van het dak, wel zo transparant. Vervolgens krijgt u advies over de mogelijke opties.

Pannendak restaureren

Als een pannendak gerestaureerd kan worden, doen wij dit graag voor u. Wij kennen verschillende handelaren van gebruikte dakpannen in Leiden en Oegstgeest. Hierdoor weten we zeker dat de nieuwe dakpannen naadloos aansluiten op de bestaande.

Pannendak vervangen

Gemiddeld gaat een pannendak zo’n 100 jaar mee. Als uit de dakinspectie blijkt dat de dakpannen vervangen moeten worden, werken wij een offerte uit. Aan de hand van deze offerte volgt een plan van aanpak. 

Voordat de nieuwe dakpannen geplaatst kunnen worden, moet de oude dakbedekking eerst verwijderd worden. Als het dak leeg is, leggen wij een waterdicht zeil op het onderdak. Dit verbetert de stormvastheid en thermische isolatie van het dak. 

De volgende stap is het plaatsen van de daklatten. De latten worden horizontaal en verticaal geplaatst en dienen als fundering voor de dakpannen. Deze daklatten komen samen in de daknok. Als laatste komt het echte werk: het plaatsen van de dakpannen op het dak.

Groen dak laten plaatsen in Oegstgeest

Duurzame oplossingen in de bouw winnen snel terrein de afgelopen jaren. En dat is niet voor niets. Neem bijvoorbeeld een groen dak als dakbedekking. Bij deze vorm van dakbedekking plaatsen wij bepaalde soorten vegetatie (planten) op een plat dak. Dit heeft meerdere voordelen, zoals:

  • Een groen dak zorgt voor isolatie. In de zomer komt de warmte minder binnen, in de winter blijft de kou beter buiten. Ideaal dus!
  • Het dak kleurt door de planten met het seizoen mee, wat een prachtige natuurlijke uitstraling heeft.
  • De planten vangen regenwater effectief op.
  • Mits juist geplaatst kan een groendak de levensduur van dakbedekking verlengen.
  • Sommige gemeenten hebben subsidies voor het plaatsen van een groendak. Helaas heeft de gemeente Oegstgeest momenteel geen subsidies voor het laten plaatsen van een groendak.

De kosten van een groendak zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlakte van het dak, de stevigheid van de fundering en het soort groendak dat u wilt plaatsen. Hoogervorst Dakwerk vergroent al jaren de daken van Oegstgeest, vraag vrijblijvend meer informatie aan over de mogelijkheden voor uw dak.

Dakdekker voor een plat dak in Oegstgeest

Een plat dak is niet de enige mogelijkheid voor een plat dak. Hoogervorst Dakwerk voorziet regelmatig platte daken in Oegstgeest van bitumen/dakleer dakbedekking. Platte daken lenen zich uitstekend voor deze vorm van dakbedekking. De rollen dakbedekking kunnen eenvoudig uitgerold worden op platte of licht schuine daken. 

In Oegstgeest plaatsen wij vooral bitumen op platte daken van kantoorpanden en schuren. Het voordeel van bitumen is dat het per vierkante meter minder kost dan bijvoorbeeld EPDM. Ook is het een duurzame manier van dakbedekking, omdat het van gerecyclede materialen wordt gemaakt. En, ook niet onbelangrijk, het materiaal is ijzersterk en goed bestendig tegen vocht.

Wel is het goed om te vermelden dat bitumen dakbedekking jaarlijks onderhoud en inspectie vereist. Gebeurt dit niet, dan kan de drainage van het regenwater verstoord worden, waardoor lekkages kunnen ontstaan. 

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw platte dak. Martin Hoogervorst woont in de regio Oegstgeest en bespreekt de mogelijkheden daardoor eenvoudig door met een kopje koffie.

Dakdekkersbedrijf in Oegstgeest en omstreken

Hoogervorst Dakwerk kent Oegstgeest én haar daken. Wij staan geregeld op het dak van een huis of kantoor in Oegstgeest. Wij adviseren u dan ook graag over de mogelijkheden voor uw dakrenovatie, vervanging, groene dak of andere oplossing. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Gecombineerde expertises

AJF Hoogervorst bestaat uit twee neven die beide hun eigen specialisatie inbrengen: dakwerk en onderhoud, verbouwing en renovatie.

Jarenlange ervaring

De kneepjes van het vak leer je niet in een paar maanden. De dienstverlening van AJF Hoogervorst is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Specialisaties

Gespecialiseerd dakwerk voor monumentale panden, keramische pannendaken en lood- en zinkwerk.

Snelle service

Niet weken wachten op een offerte om vervolgens over een halfjaar ingepland te worden. Wij geloven in snelle service.

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!