Dakshingles

Shingles zijn een specifieke variatie van dakbedekking, vergelijkbaar met dakleien. Dakshingles zijn uitermate geschikt als dakbedekking voor onder andere tuinhuizen, blokhutten, carports, dierenverblijven en andere bijgebouwen. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over shingles, zoals welk onderdak geschikt is, wat de voor- en nadelen zijn en de prijs van shingles als dakbedekking.

Wat zijn shingles?

Het gebruik van shingles voor dakbedekking is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Tegenwoordig worden shingles in Nederland, na dakpannen, het meest gebruikt als dakbedekking. Vooral voor kleinere oppervlakten zijn shingles zeer geschikt. Een van de redenen waarom dakshingles zo populair zijn is omdat ze in zeer veel vormen, maten en kleuren geleverd kunnen worden. Over het algemeen gaan bitumineuze shingles zo’n 20 tot 25 jaar mee.

Dakshingles

Hoe worden dakshingles gelegd?

Voordat dakshingles geplaatst kunnen worden, moet de ondergrond geschikt worden gemaakt. Dit gebeurt vaak door een houten plaat op het dak te plaatsen, waarop de shingles bevestigd kunnen worden. Na het plaatsen van dit onderdak kan de onderlaag voorbereid worden. De voornaamste functie van de onderlaag is het beschermen van de shingles tegen vocht. Wanneer deze twee stappen zijn doorlopen kunnen de dakshingles gelegd worden. De lagen shingles komen samen in de nokvorst van het dak. Als laatste werkt AJF Hoogervorst de randen af en wordt ervoor gezorgd dat alle overige of gebruikte materialen snel weggewerkt worden, zodat u geen last heeft van bouwmaterialen.

Voordelen van shingles dakbedekking

Dakshingles zijn een veelgebruikte vorm van dakbedekking vanwege de vele voordelen die deze vorm kent. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van dakshingles weergegeven:

  • Het is een zeer weersbestendige vorm van dakbedekking
  • De shingles zijn geluidsisolerend
  • Vergeleken met andere vormen van dakbedekking zijn shingles redelijk eenvoudig te plaatsen
  • Shingles zijn verkrijgbaar in vele kleuren, soorten en maten
  • De aanschaf van shingles is relatief voordelig

Nadelen van shingles dakbedekking

Naast voordelen kent het gebruiken van shingles voor dakbedekking uiteraard ook nadelen. Hieronder leest u meer over de nadelen van dakshingles:

  • Vergeleken met andere dakbedekkingen gaan shingles korter mee
  • Shingles gaan niet goed samen met geïsoleerde daken

Prijs van shingles dakbedekking

De algemene prijs van shingles is moeilijk te bepalen. Deze prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het soort dakshingles, de grootte van het dak en de moeilijkheidsgraad. Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u een gratis offerte aanvragen, zodat u gelijk meer weet over de kosten van dakshingles voor uw dak.

Gecombineerde expertises

AJF Hoogervorst bestaat uit twee neven die beide hun eigen specialisatie inbrengen: dakwerk en onderhoud, verbouwing en renovatie.

Jarenlange ervaring

De kneepjes van het vak leer je niet in een paar maanden. De dienstverlening van AJF Hoogervorst is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Specialisaties

Gespecialiseerd dakwerk voor monumentale panden, keramische pannendaken en lood- en zinkwerk.

Snelle service

Niet weken wachten op een offerte om vervolgens over een halfjaar ingepland te worden. Wij geloven in snelle service.

Direct meer informatie? Bel ons of vraag een offerte aan!